OVER LUMEN

Verbeter de balans tussen werk en mantelzorg

Voor werkende mantelzorgers ligt overbelasting op de loer. Het blijft continu zoeken naar balans. Niet alleen je baan en de mantelzorg vragen je aandacht. Maar ook je gezin, je vrienden, je familie, je hobbies en … jijzelf! Helaas ben je meestal zelf de sluitpost.

Wacht je op de dag dat alles anders wordt?

Niet doen. Zonde van je tijd. Kom vandaag nog in actie.

Ik help je erbij met tips en artikelen, coaching en training.

Dat kan je veel opleveren:

  • begrip en voldoening op je werk
  • betere werkrelaties en werkresultaten
  • waardering en plezier in je zorgtaken
  • gezonder en energieker in het leven staan
  • tijd en energie voor JOU

Wil je vandaag nog weten hoe het staat met jouw balans? Vraag dan de Mantelzorger-APK op. In vijf minuten heb je helder hoe je ervoor staat. Ook ontvang je dan, zolang jij dat wilt, mijn tips en artikelen die je kunnen helpen meer balans te vinden.

Voornaam *
Achternaam *
E-mail *
* Verplicht
Je gegevens worden vertrouwelijk behandeld en niet aan derden doorgegeven.

Wat zeggen anderen over Lumen?

Langzaamaan ben ik de afgelopen jaren stil gaan staan, ik wist niet meer hoe ik naar voren, achteren of naar links of rechts kon bewegen in mijn leven. In gesprek met Annette voelde ik vertrouwen en volledig acceptatie in wie ik ben. Door dit gevoel durfde ik het aan om samen mat haar te gaan spitten in mijn leven. Met Annette’s hulp ben ik in gaan zien waar ik goed bezig was en hiermee werd het vertrouwen in mijzelf hersteld. En ik heb een aantal inzichten opgedaan waardoor ik weet wat ik anders kan doen en hoe ik het anders kan doen. door onze gesprekken durfde ik weer in beweging te komen en beweeg ik inmiddels de kant op van meer geluk.
Vrouw, 30 jaar, onderzoeker.

Wat een kleurrijk gesprek, warm, hartelijk,  dankjewel voor het vinden van een belangrijke sleutel!

Ingrid, 46 jaar, keramist/ wandel-begeleider.

Mijn zoon is autistisch. Het betekende dat ik tot ca. zijn twintigste verjaardag dag en nacht in de weer was. Een periode van liefde, geduld en vooral van moe zijn. Mijn zoon werd volwassen en ik kon het leven meer en meer in eigen hand nemen. Dit lukte ten dele. Het was onwennig, lastig het leven te ondergaan, te genieten. Ik werd op mezelf teruggegooid, wat verwarrend was, trok geen grenzen, liep tegen dezelfde situaties aan. De coaching door Annette was voor mij van onschatbare waarde. Ik voelde me gesteund en vooral gehoord. Door haar begripvolle benadering voelde ik me op mijn gemak en begrepen. Daarnaast zette ze me aan het denken, heel naturel, zonder dwingend te zijn. Ze gaf me vanuit haar ervaring en kunde nieuwe inzichten, handvatten die ik nog altijd gebruik. Zowel in mijn persoonlijk leven, als in mijn werk.
Vrouw, 58  jaar, directiesecretaresse.

Praten over mijn mantelzorgsituatie vond ik niet passen bij mijn rol als leidinggevende. Door de coaching heb ik ervaren dat het eigenlijk heel prettig is om er af en toe over te kunnen praten. Medeleven en waardering maken het toch beter te doen. Ook privé ben ik meer gaan delen. Dat levert niet alleen begrip op, maar soms zelfs concrete hulp en steun.
Vrouw, 46 jaar, afdelingshoofd.

 Over Annette van GastelP1050034

Zo lang ik me kan herinneren ben ik mantelzorger. Ik ben een zogeheten ‘brus’. Dat maakt dat ik me verbonden voel met mensen die langdurig en belangenloos extra zorg aan een ander geven. En daarbij vaak niet goed voor zichzelf zorgen.

Ik deel met hen graag mijn professionele inzichten, zodat ze meer erkenning, waardering en ondersteuning ervaren. Omdat ik ze van harte gun dat ze naast de zwaarte van hun taken, ook de zonnige zijde van het leven kunnen blijven ervaren. Door te genieten van hun (sociale) leven bijvoorbeeld. Door keuzes te maken zonder schuldgevoel. Door controle te hebben over de piekerknop. Kortom, door zelf weer aan het stuur te zitten. Daar word je vitaler en gelukkiger van.

Sinds 2002 werk ik als zelfstandig adviseur, coach en trainer. De opleiding tot coach/counselor heeft mijn vaardigheden in het 1 op 1 gesprek geprofessionaliseerd. Mijn langjarige ervaring als communicatieadviseur en projectleider maakt dat ik me thuis voel in organisaties. Daarom help ik ook graag zorgorganisaties bij het verbeteren van de samenwerking tussen professionals en mantelzorgers.

Ik werk op basis van de Transactionele Analyse en ben praktisch ingesteld. Daarom begint elk contact met vast te stellen welke verbeteringen gewenst zijn. Dan gaan we aan de slag. Op zoek naar nieuwe inzichten en tools die kunnen helpen. Daarmee worden resultaten geboekt. Niet door nog harder te werken. Maar door slimmer te organiseren en rust in het hoofd te krijgen. En niet meer alles alleen te doen. Daarmee krijg je meer keuzevrijheid en energie om te doen wat belangrijk is. En daar word je blij van!

Wil je weten hoe het staat met jouw draagkracht en energie? Doe de Mantelzorger-APK op en ontvang ook maandelijks mijn tips en artikelen voor meer balans.Voornaam *
Achternaam *
E-mail *
* Verplicht
Je gegevens worden vertrouwelijk behandeld en niet aan derden doorgegeven.